][ Presenteer

Welke factoren denken we dat ons gedrag en beleving beïnvloeden en welke doen dat echt. Ik heb zonder twijfel het mooiste vakgebied dat bestaat, en daar praat ik dus graag over. Een voordracht online, of fysiek, kan toegespitst zijn op diverse onderwerpen zoals het stimuleren van veiligheid, regelnaleving, consumentengedrag, duurzaam-gedrag of tevredenheid met  de openbare ruimte. Mijn verhaal is altijd inhoudelijk met een paar duidelijke en praktische  “take-home-tools”, interactie en veel humor.

“Inspirerend, motiverend en veel gelachen!”

Cursist

][ Train

Bij trainingen wordt je geleerd hoe je de kennis over gedrag en beleving kan verbinden aan jouw praktijk. De handen gaan uit de mouwen en op interactieve ga je aan de slag met de materie. Er wordt gebruikgemaakt van checklists, en naslagmateriaal. Trainingen die bijvoorbeeld worden gegeven zijn: belevingsgestuurdbeheer, waarin gebiedsmanagers of reinigers handvatten krijgen om bewoners meer tevreden te maken. Of de training: veiligheidscultuur, waarin managers en werknemers wordt geleerd een omgeving te creëren die veilig gedrag in de hand werkt.

][ Onderwijs

Ik verzorg het vak “Social influence” aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ieder jaar neem ik bijna 400 studenten mee in mijn vakgebied. De cursus is toegankelijk voor studenten van de gehele Universiteit. We bespreken onderzoeken en inzichten uit het veld van “beinvloeding en overtuigen” en hoe deze kennis toe te passen.

Naast het vak “social influence”, verzorg ik diverse gastcolleges, zoals “Consumenten gedrag”, “Economische psychologie”